HRD assessment
Wil jij maximaal presteren voor het HRD assessment? Kies dan voor AssessmentCoach; het slimste platform om je voor te bereiden op je assessment. Tijdens onze assessment training leer je in korte tijd alles over het HRD assessment, zodat je voorbereid, ontspannen en zelfverzekerd aan het assessment kunt beginnen en maximaal kan presteren! Dus strik je veters en start jouw assessment training vandaag!
Het HRD assessment
Het HRD assessment wordt tijdens een sollicitatietraject ingezet om de geschiktheid van kandidaten te beoordelen. Toch bestaat er niet zoiets als “het HRD assessment”. Hoe zit dat precies.
Aan elke baan of functie worden andere eisen gesteld. Een management functie vraagt om management vaardigheden en een commerciële functie om commerciële vaardigheden. Het heeft dus niet zoveel zin om één assessment voor beide functies te maken. Daarom stellen assessmentbureaus het HRD assessment uit verschillende onderdelen samen. Bij het samenstellen van een assessment wordt de inhoud en moeilijkheidsgraad afgestemd op de eisen die aan een bepaalde baan of functie worden gesteld.
Kortom, het ene HRD assessment is de andere niet. Maar nu vraag je je misschien af: hoe bereid ik me dan voor?
Training is dé sleutel tot succes
Meer dan de helft van de mensen die een assessment doen falen omdat ze zich niet hebben voorbereid. Dus voorkom dat je faal en start jouw assessment training vandaag.
Onderdelen van het HRD assessment
Op basis van onze ervaring weten wij dat het HRD assessment uit minimaal drie online onderdelen bestaat, namelijk een intelliegentietest en een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfverentest. Beiden worden online afgenomen.
Men kan het standaard assessment eventueel uitbreiden door andere onderdelen aan het standaard assessment toe te voegen. Dat kunnen zowel online onderdelen als live onderdelen zijn. Live assessment onderdelen moet een kandidaat op locatie bij het assessmentbureau uitvoeren. Vaak breid met het HRD assessment uit met een assessment interview en één of meerdere online of live praktijksimulaties, zoals een online in-basket opdracht of een live rollenspel.
HRD intelligentietest
De HRD intelligentietest bestaat uit verschillende deeltesten en wordt gebruikt om de cognitieve capaciteiten van een kandidaat te beoordelen. Het aantal deeltesten en het moeilijkheidsgraad van de intelligentietest wordt afgestemd op het niveau van de functie waar het assessment betrekking op heeft. De intelligentietest is dus geen one-size-fits-all intelligentietest. De test voor een HBO-functie zal dus moeilijker zijn dan voor een MBO-functie.
Deeltesten van de HRD intelligentietest
De intelligentietest bestaat uit een aantal verschillende deeltesten, zoals cijferreeksen, figuurreeksen etc. Met deze deeltesten worden verschillende intelligentiedomeinen gemeten, namelijk cijfermatige intelligentie, visuele intelligentie en verbale intelligentie. Door een kandidaat verschillende deeltesten te laten maken wordt zichtbaar wat de cognitieve capaciteiten van een kandidaat zijn.
Hieronder staan de verschillende deeltesten van het HRD assessment. Elke deeltest bevat zo’n 20 á 30 vragen en duurt in totaal zo’n 15 tot 20 minuten.
HRD Figuurreeksen
Met de deeltest figuurreeksen wordt de visuele intelligentie van een kandidaat gemeten. Tijdens deze deeltest moet een kandidaat een patroon ontdekken in een reeks plaatjes om vervolgens het juiste plaatje op de plek van het vraagteken te selecteren.
HRD Analogieën
Met de deeltest analogieën wordt de verbale intelligentie van een kandidaat gemeten. Tijdens deze deeltest moet een kandidaat een logische relatie tussen verschillende woorden ontdekken om vervolgens het juiste woord op de plek van het vraagteken te selecteren.
Tijdens de HRD assessment training van AssessmentCoach kun je de verschillende deeltesten van de intelligentietest oefenen en daarmee significant beter scoren.
Moeilijkheidsgraad van de HRD intelligentietest
De moeilijkheidsgraad van de intelligentietest wordt afgestemd op het werk- en denkniveau van de functie waar het assessment betrekking op heeft. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen drie niveaus, namelijk LBO/VMBO, MBO en HBO/WO.
Tijdens de HRD assessment training van AssessmentCoach leer je omgaan met de deeltesten van de intelligentietest. Je leert welke regels per deeltest gelden en welke oplosstrategieën je kunt toepassen. Daarnaast kun je diverse oefentesten maken, zodat je steeds sneller het juiste antwoord kunt selecteren
Probeer gratis en presteer maximaal!
Schrijf je nu in voor de Free Training van AssessmentCoachen en probeer onze assessment training gratis uit!
HRD persoonlijkheidsvragenlijst
De persoonlijkheidsvragenlijst van het HRD assessment is bedoeld om de kenmerken van jouw persoonlijkheid in kaart te brengen. Daarbij maakt HRD gebruik van de zogenaamde “Big Five” persoonlijkheidstest. Deze test is niet door HRD ontwikkeld, maar vormt een internationaal breed geaccepteerd model voor het analyseren van persoonlijkheidskenmerken.
De Big Five test richt zich op persoonlijkheidskenmerken zoals: openheid voor ervaring, consciëntieusheid, extraversie, vriendelijkheid en neuroticisme. Tijdens de Big Five test moet je bij enkele honderden stellingen aangeven in hoeverre je het ermee eens bent. Een aantal voorbeeld stellingen zijn:
- Ik ben iemand die zich liever op de achtergrond houdt.
- Ik ben iemand die creatieve oplossingen bedenkt.
- Ik ben iemand die goed kan luisteren.
- Ik ben iemand die zich aan afspraken houdt.
- Ik ben iemand die altijd vrolijk is.
Wil je meer weten over de Big Five persoonlijkheidsvragenlijst? Lees dan dit artikel.
HRD praktijksimulaties
Praktijksimulaties zijn praktijkopdrachten die een kandidaat tijdens een assessment moet uitvoeren. Deze opdrachten zijn bedoeld om de daadwerkelijke vaardigheden, kennis en competenties van een kandidaat te kunnen beoordelen. Vandaar dat de praktijksimulaties vaak representatief zijn voor de functie waar het assessment betrekking op heeft.
Tijdens het HRD assessment kun je te maken krijgen met verschillende typen praktijksimulaties. Afhankelijk van het type functie moet een kandidaat alleen een online praktijksimulatie (zoals een strategische adviesopdracht of in-basket opdracht) of zowel een online als een live praktijksimulatie uitvoeren. Veel voorkomende praktijksimulaties bij een live assessment zijn rollenspellen.
Wil je meer weten over praktijksimulaties? Lees dan dit artikel.
Tijdens de assessment training van AssessmentCoach worden alle typen praktijksimulaties die tijdens online of live assessment kunnen voorkomen behandeld.
Wil jij maximaal presteren voor je assessment?
Kies dan voor de assessment trainingen van AssessmentCoach! Leer omgaan met alle onderdelen van jouw assessment en wordt geselecteerd!
HRD assessment trainingspakket
Met het HRD trainingspakket van AssessmentCoach leer je in korte tijd omgaan met alle onderdelen van het HRD assessment. Je leert niet alleen omgaan met de intelligentietest, maar ook hoe je omgaat met de persoonlijkheidsvragenlijst en over wat je moet doen om een positieve indruk te maken tijdens een assessment interview/sollicitatiegesprek en praktijksimulaties.
Inhoud van het assessment trainingspakket
Trainingen
Het trainingspakket bestaat uit de volgende trainingen:
- Introductie training
- Intelligentietest training
- Introductie training
- Cijferreeksen training
- Figuurreeksen training
- Analogieën training
- Praktijksimulatie training
- Rollenspel training
- Strategische adviesopdracht training
- Presentatie-opdracht training
- Fact-finding opdracht training
- In-basket opdracht training
- Assessment interview training
Wat je kunt verwachten
Dit is wat je kunt verwachten van het trainingspakket:
- 30 dagen toegang tot de trainingen
- 40+ HD trainingsvideos
- 100+ oefeningen
- 40+ oefentesten
- 1000+ oefenvragen
- Uitleg bij alle vragen
- Persoonlijk resultaten dashboard
- Ruim 24 uur aan trainingsmateriaal
Koop het HRD assessment trainingspakket
Kies nu voor het HRD assessment trainingspakket van AssessmentCoach en krijg 30 dagen toegang tot de trainingen voor slechts € 29,50 .